4.9 C
Warszawa
czwartek, 28 września, 2023

Słodki stół na weselu – hit czy kit?

Popularne

Jak wybrać drukarkę etykiet?

Etykiety są bardzo ważne w wielu branżach i gwarantują lepszą komunikację wewnątrz firmy lub na zewnątrz. Warto więc zastanowić...

Dowiedz się, jak wygląda obsługa klienta w sklepie internetowym

Obsługa klienta w e-sklepie to jeden z najważniejszych czynników prowadzenia biznesu online. Zadowolony konsument chętnie wróci do sklepu, który...

Do czego służą mikrorurki?

Można się czasem spotkać z pojęciem takim jak mikrorurki. Jak sama nazwa wskazuje są to konstrukcje o kształcie dość...

Legalizacja pobytu cudzoziemców – gdzie szukać pomocy?

Legalizacja pobytu cudzoziemców jest szczególnie ważnym aspektem jeśli zatrudnia się pracowników do swojej firmy. W takim wypadku należy zadbać...

Z każdym rokiem w kwestii organizacji wesel pojawiają się kolejne nowości, które niekwestionowanie muszą pojawić się na przyjęciu. Jedną z takich atrakcji jest np. słodki stół, który przywędrował do Polski prosto zza oceanu. O tym czym jest Candy Bar i jak powinien on wyglądać, przeczytasz w poniższym artykule. 

Co to jest słodki stół?

Słodki stół to wydzielony na sali kącik, na którym znajdują się wszelkiego rodzaju słodkości. Idea Candy Baru w ostatnich latach jednak bardzo mocno ewoluowała. Na stole tym na próżno szukać zwykłych ciast oferowanych przez salę weselną. Słodki stół obecnie tworzony jest przez specjalistyczne cukiernie i pracownie wypieków, które tworzą niestandardowe propozycje słodkości, głównie serwowane w formie monoporcji. W miejscu tym znaleźć można różnego rodzaju tarty, babeczki, ciasteczka, deserki, cake popsy, beziki, rurki z kremem, francuskie makaroniki itp. Słodki stół oprócz tego, że ma być wyśmienity w smaku, ma również cieszyć oko i zachwycać swoją formą. Istotne są więc nie tylko słodkości, ale także cała oprawa. Z tego rodzaju atrakcji z pewnością skorzystają zarówno starsi, jak i młodsi uczestnicy przyjęcia.

Jak powinien wyglądać Candy Bar?

Słodki stół powinien przede wszystkim być spójny ze stylem przyjęcia weselnego. Jeśli wesele utrzymane jest w klimacie rustykalnym, słodkości również powinny nawiązywać do tego stylu. Świetną formą podania może być w tym przypadku wykorzystanie plastrów drewna, słoiczków, szklanych butelek i polnych kwiatów. W przypadku przyjęcia weselnego w stylu boho nie może zabraknąć motywu piór na słodkościach. Istotne jest również wykorzystywanie tendencji kolorystycznych. Jeśli kompozycje kwiatowe będą utrzymane w bieli i różu, słodkości oraz wszelkiego rodzaju patery również powinny wykorzystywać te barwy. W kwestii słodkiego stołu zarówno w zakresie formy podania, jak i wyglądu poszczególnych słodyczy, warto zdać się na profesjonalistów, jak np. cukiernia Williams, którzy zadbają o każdy detal. Dzięki temu słodki stół z pewnością będzie trafioną atrakcją i hitem całego wesela.

Artykuł sponsorowany

Ostatnio dodane

Jakie są rodzaje usług pogrzebowych?

W dzisiejszym artykule zajmiemy się tematem usług pogrzebowych, które odgrywają istotną rolę w procesie pożegnania z bliskimi. W kontekście...

Jakie choroby zwierząt wymagają badań parazytologicznych?

Parazytologia weterynaryjna odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia zwierząt domowych oraz hodowlanych. Badania parazytologiczne zwierząt są nieodzowne dla identyfikacji i leczenia różnorodnych chorób, które...

Kto powinien zapisać się na masaż?

Masaż to nie tylko przyjemność, lecz także sposób na poprawę zdrowia i samopoczucia. Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę z korzyści płynących z regularnych...

Jak działają pompy z elastycznym wirnikiem?

Pompy odgrywają kluczową rolę w przemyśle i codziennym życiu, umożliwiając przemieszczanie płynów i substancji gazowych w różnych procesach. Jednakże, pompy nie są jednolite pod...

Spedycja – co warto o niej wiedzieć?

Spedycja to jedno z kluczowych ogniwek w globalnym łańcuchu dostaw, choć często pozostaje niezauważana przez przeciętnego konsumenta. Działa ona na granicy logistyki i transportu,...

Podobne artykuły